Un any més, la Mona de Pasqua ja és a punt d’arribar!

Molta atenció amants de la xocolata i dels dolços, un any més, la Setmana Santa ja és a punt d’arribar, i això significa, que amb ella, arriben novament, les mones de xocolata, els ous de xocolata i els tradicionals bunyols. 

Aquestes tradicions tan llamineres, any rere any, no han fet res més que augmentar la seva popularitat, és per això, que els obradors de xocolata i les pastisseries d’arreu de Catalunya, es posen a treballar de valent per tal d’oferir les propostes més delicioses i sorprenents. Per aquesta raó, avui us volem parlar de les tendències de mones de xocolata que trobareu dintre d’uns mesos en els aparadors de totes les fleques i pastisseries.  

Com bé sabeu, a Alemany, fem que aquesta tradició, encara sigui més especial i original, oferint les experiències més dolces per a tots, creant un plaer indescriptible pel paladar a cada un que tasti les nostres mones de pasqua elaborades acuradament i artesanalment. Descobreix amb nosaltres la tradició de les mones de pasqua de xocolata artesana!

Quin és l’origen de la mona de pasqua?

La mona de pasqua és un dolç que es menja per Setmana Santa, típic de Catalunya, Múrcia i València. 

L’origen i el significat de la mona no són del tot clars. Hi ha qui creu que és el terme “mûna” que en àrab vol dir “regal”, n’hi ha d’altres que diuen que és una festa que deriva de l’antiga Grècia, també  s’hi ha trobat possibles arrels romanes i celtes….

Tradició canviant, però constant en el temps:

Abans, les mones, es feien amb diversos ous durs incrustats en un brioix en forma de tortell, el número d’ous variava segons l’edat del nen o nena al qual anava dirigida la mona, n’hi ha, que encara conserven aquesta tradició, però actualment, la mona més popular i estesa, és la d’un pastís amb una creació de xocolata al damunt. 

Les decoracions del pastís poden ser: des dels més típics ous de xocolata, fins a les figures de xocolata més creatives com castells, o personatges coneguts de les pel·lícules infantils del moment.  

A continuació, us farem un repàs de les tendències de mones de xocolata d’aquest 2020

Tendències mones 2020

Les mones més clàssiques són les que sovint estan decorades per ous de xocolata o per animals de xocolata com poden ser conills i gallines, així mateix, aquestes solen anar acompanyades de petits pollets de feltre. 

Per altra banda, les més atrevides i originals, solen ser aquelles que tenen complexes creacions de xocolata com poden ser cotxes, castells o figures de famosos jugadors de futbol o de personatges de les pel·lícules del moment com poden ser: Frozen, Toy Story, Star Wars o els Minions, entre molts altres. 

Alemany ja tenim l’obrador de xocolata a ple rendiment creant les elaboracions de xocolata més originals i divertides.