Strudel amb gelat de vainilla

Ens agrada compartir les dolces experiències de gelats Alemany. Per aquest motiu avui, volem compartir amb tu una deliciosa recepta de gelat tradicional per fer-te gaudir de les experiències Alemany en un estiu que es presenta calorós.

A continuació, et presentem pas a pas com elaborar un deliciós pastis Strudel amb gelat de vainilla. Anima’t a fer-ho i a compartir les teves experiències amb nosaltres.

Ingredients

  • 5 pomes reineta o Golden.
  • 1 llimona.
  • 1 pasta de full congelada.
  • 1 rovell d’ou.
  • 10 culleradetes de sucre moreno.
  • 1 grapat de trossets d’ametlla crua.
  • panses sense pinyol.
  • mantega.
  • canyella en pols.
  • pa ratllat.
  • sucre glas.
  • gelat alemany de vainilla.

Espremem la llimona i posem el suc en una cassola. Pelem i tallem les pomes a tires fines (3mm) i les posem amb la llimona. Afegim el sucre i ho posem al foc. Anem remenant amb compte de no trencar la poma i després d’una estona afegim la canyella i les panses. Quan tenim ja la compota feta, afegim l’ametlla i reservem.

Posem mantega en una safata de forn plana i a sobre el paper per cuinar la pasta de full. Pintem el paper per dalt i per baix amb mantega. Al marbre, sobre un drap de cotó, posem la massa de la pasta de full, la pintem amb mantega i posem una miqueta de pa ratllat per la superfícies. En un cantó de la massa posem una muntanya allargada de la tota la compota i amb ajuda del drap anem enrotllant.

Posem el cilindre sobre el paper i el pintem amb ou. Ho enfornem 20’ a 180º. Un cop daurat i cuit el traiem i l’adornem amb sucre glas. Degustem un troç acompanyat amb una bola de gelat Alemany de vainilla.