Pilarín Bayés i Alemany

Pilarín Bayés i Alemany

Pilarín Bayés i Alemany, s’uneixen per fer el caganer de Xocolata més original.

Durant la última #ExpoNadal celebrada a Barcelona el passat mes d’octubre, vam presentar de la mà d’en Jordi Comas i la Pilarín Bayés, el nou Caganer de Xocolata d’aquesta campanya de Nadal de la divisió de creacions i Mones de Xocolata.

Ens va fer molta il·lusió presentar aquesta figura de xocolata tan especial. Com tots sabeu, la Pilarín Bayés, és una de les persones més estimades i carismàtiques de Catalunya, coneguda per haver il·lustrat més 920 llibres. Aquest any s’ha unit amb la divisió de creacions i mones de xocolata per crear aquesta figura de xocolata tan especial i dotar-la amb els grans trets distintius de les seves il·lustracions.

El Caganer és sens dubte, una de les figures més tradicional dels pessebres de Catalunya, sovint amagada en un racó o darrere d’un arbust. Vestit, generalment, amb camisa blanca, pantalons foscos, faixa i barretina vermelles, sovint fumant amb pipa.

Actualment representa individus molt variats com ara polítics, reis mags, monges, pastors, jugadors del Barça… sense deixar d’estar en la seva posició característica. Tot i això, la figura de xocolata d’Alemany, el representa amb la seva forma més representativa, la del pagès duent la típica barretina vermella.

Des d’Alemany col·laborem promocionant la part més llaminera i dolça, ja que elaborem la tradicional figura de xocolata del caganer de xocolata per seguir oferint dolces experiències i fomentar aquesta figura tant emblemàtica del pessebre català.