Arriben les mones de pasqua de xocolata!

Tots tenim bons records amb les mones de pasqua de xocolata oi?

I és que per als amants de la xocolata és impensable saltar-se aquesta tradició!

La mona de Pasqua simbolitza que la Quaresma i les seves abstinències s’han acabat, i l’ou que porten simbolitza el principi de la vida. Tot i així, amb el pas dels anys les mones es van actualitzant i cada dia hi ha més varietat de formes, colors i sabors. Especialistes en les experiències més dolces fan d’aquesta tradició familiar un bon record en les nostres ments, any rere any.

Alguns ho aconsegueixen pels seus ingredients de qualitat com la xocolata artesana, i altres amb els seus dissenys cada vegada més originals. Descobreix la tradició de les mones de pasqua de xocolata!

D’on vénen les mones de pasqua de xocolata?mones de pasqua de xocolata

Durant el període de Quaresma va ser introduït entre els cristians el costum de beneir el dissabte sant, i per a això s’utilitzaven els ous recollits des del dimecres de cendra.

Durant molts anys, a Catalunya, Balears i València, els pastissers cuinaven uns pastissos amb un o diversos ous durs incrustats, i aquests eren regalats dels padrins cap als fillols.

Amb el pas del temps, la tradició ha anat evolucionant, i el que era l’ou dur s’ha substituït per figures de xocolata, bé amb la forma del tradicional ou, o amb formes més innovadores.

Tendències per a aquest any en les mones de xocolata

Les mones de pasqua de xocolata estan principalment pensades per als més petits de la casa. És per això que la majoria de tendències, estan enfocades en temes infantils. A més de les figures de xocolata de personatges clàssics com Spiderman, Batman, o mones d’equips de futbol, ​​aquest any hi haurà grans peticions de temes més actuals com;

  • Ballerina; Una pel·lícula estrenada a principis d’any que ha tingut molta repercussió davant els amants de la dansa.
  • Barrufets; Amb l’estrena de “la aldea escondida” a finals de Març, aquests animats personatges aconseguiran col·locar-se en les ments dels més petits de nou.
  • Canta; Una altra pel·lícula que ha ens ha encantat fins i tot als més grans.
  • Cars; Encara que Cars es va estrenar ja fa anys, ha aconseguit que els nens recordin a aquests personatges, i a més una tercera pel·lícula s’estrenarà aquest estiu.
  • Lady bug; Si l’any passat les estrelles van ser la Pepa Pig i Frozen, aquest any ho serà aquesta noia, Lady Bug, que es disfressa de marieta per combatre el mal.

De vegades pot resultar difícil escollir la temàtica més original per a les mones de xocolata, però seguint aquestes últimes esmentades, la teva mona serà única i actual.

Amb la qual cosa, tant nens com adults, es lleparan els dits!