La mona: una tradició deliciosa!

La mona, és sense cap mena de dubte un dels postres catalans més tradicionals i estimats. Abans d’explicar les tendències de mones per el 2019, hem de saber que  aquests postres han anat canviant al llarg de la historia.

Quin és l’origen de “la mona”?

L’origen i el significat de la mona no són gens clars. Hi ha qui creu que és un terme que en àrab vol dir “regal”, n’hi ha d’altres que diuen que és una festa que deriva de l’antiga Grècia, també  s’hi ha trobat possibles arrels romanes i celtes…

Sigui quin sigui el seu origen, la mona de pasqua és una tradició molt arrelada a tots els territoris de parla catalana.

 

Una tradició canviant, però que perdura en el temps:

La mona tradicional, és la de brioix, de forma arrodonida i coronada amb ous durs.

El que no ha canviat és que padrins de tot el país no deixen de banda aquesta tradició quasi obligada, cada any se’n venen milers i alguns dels pastissers més destacats hi dediquen les seves creacions més espectaculars. Si abans veiem com la mona més tradicional és la de brioix, la més popular ara mateix és la d’un pastís amb una creació de xocolata al damunt.

Aquestes creacions que decoren els pastissos poden ser des d’ous de xocolata a elements més elaborats com cotxes, castells o personatges del món del futbol o de les pel·lícules d’animació del moment. Per això seguidament farem un repàs dels personatges mones 2019.

Tendències de mones 2019

Si bé és cert que hi ha clàssics que mai moren com per exemple, ous o animals de xocolata, aquests postres es caracteritzen per renovar-se any rere any amb estructures que reprodueixen casetes, pilotes de futbol i les cares dels personatges de dibuixos animats més populars.

Aquest any les tendències de mones aniran de la mà dels personatges de les noves pel·lícules de Disney, como són els súper herois dels “Increïbles” o bé els personatges de la nova “Ralph Trenca Internet”. A aquests personatges també s’hi sumen els personatges més populars de les pel·lícules de Marvel o DC còmics, com poden ser Aquaman o l’Spiderman.

Tanmateix els personatges més infantils com són la Peppa Pig, els divertits gossets de la “Patrulla Canina” o els ponis de “Ponyville” també  tindran una gran presencia en les mones d’aquest 2019.

Tot i així, els personatge d’animació no són els únics que es colen a les tendències de mones 2019, aquest any també hi podrem trobar mones dels futbolistes més populars del Barça, com per exemple en Messi.

A Alemany ja tenim l’obrador de xocolata a ple rendiment creant les elaboracions de xocolata més originals i divertides.