Gelats i nens: Beneficis..etc

Beneficis dels gelats pels nens  i nenes

Que el teu fill es prengui un gelat artesà de tan en tan, pot ser molt positiu. Per això, avui us volem explicar els beneficis dels gelats pels nens.

 

Els nens i nenes són uns fanàtics dels gelats, però són bons per a la seva salut?

Aquesta segur que és una pregunta que t’has fet en moltes ocasions, i la seva resposta és sí. Sempre i quan, la seva ingesta sigui en moderació. Un gelat artesà elaborat amb ingredients de primera qualitat com els que fem a Alemany, els hi aporten carbohidrats, proteïnes i vitamines.

 

Quin tipus de vitamines aporten els gelats artesans?

Els gelats artesans són molt beneficiosos pels nens, ja que els hi aporten vitamines A,C, D i E així com tiamina, riboflavina, niacina, àcid fòlic i vitamines b-6 i b-12. Tanmateix, els gelats elaborats amb llet i fruites aporten vitamina K i són rics en calci i fòsfor.

Però molta atenció, com a contrapunt, i per això sempre recomanem una ingesta responsable, els gelats són rics ens grasses i sucres.

 

Els gelats, a part de ser una font de nutrients i vitamines, contenen triptòfan, un aminoàcid que calma i redueix l’agressivitat, augmentant la producció de serotonina (la hormona del benestar), que ajuda a combatre l’estrès, a relaxar-nos i a dormir millor.

 

A partir de quina edat poden menjar gelats els nens?

Els pediatres no recomanen donar gelats a nens menors d’1 any d’edat. Bàsicament és pel fet que fins llavors, no és recomanable introduir a la dieta d’un nadó aliments derivats de la llet de vaca o d’altres especies, incloent-hi els seus derivats. A partir de l’any, ja es pot començar a subministrar-los-hi aquests tipus d’aliments.

 

Com ja hem dit amb anterioritat, els beneficis dels gelats per als nens són molts, sempre i quan aquests siguin artesans d’alta qualitat i la seva ingesta sigui ocasional, ja que el consum elevat de sucre i grasses es relaciona amb les càries i amb l’obesitat infantil.