Elaboradors i productors de gelat

Els elaboradors i productors de gelat, són una de les figures importants en el procés d’elaboració.

Un procés de diferents etapes en les que hi i participen diferents responsables. Es per això que dins de la nostra filosofia de transparència i d’apropar la nostra tradició dels gelats al públic final hem estat una estona amb en Toni per tal que ens expliqui alguns dels secrets i complexitats de l’elaboració i producció dels nostres gelats.

 

Toni, explica’ns una de les clau alhora d’elaborar un gelat cremós?

L’equilibri en la formulació, un procés estricte d’homogeneïtzació dels ingredients, en especial, els greixos (nata, llet, …), una maduració suficient i un procés de congelació regular i eficient.

Quina és la complexitat d’encertar el sabor en aspectes d’intensitat i gust?

Moltíssim. Hi ha sabors relativament senzills d’aconseguir (cafè, vainilla, xocolata, …) perquè són majorment satisfactoris per un gran nombre de consumidors. N’hi ha de més complicats, com ara la llimona, maduixa, mango, … els de fruites en general, perquè ja no sols hem d’aconseguir un sabor intens, sinó que juguen percepcions més difícils d’estandarditzar, com per exemple, l’acidesa i la dolçor.

Quants anys fa que et dediques a l’elaboració i producció de gelats?

Vaig començar amb la segona generació de la família, i ara ja treballo amb la quarta. Feu números! ????

Quin és el teu gelat preferit?

Entre els de llet, la vainilla amb baines de bourbon i el tiramisú, amb aquest toc especial que li dona el mascarpone i el vi de Marsala. I entre els de fruites, el de llimona; refrescant, àcid i deliciós.

Segueix gaudint de les dolces experiències d’Alemany!!!