Perquè regalem mones de pasqua?

D’on prové la tradició de regalar la mona de Pasqua?

Ja només queda un mes i  mig perquè arribi la Setmana Santa i amb ella les tradicions culinàries com els tortells, els bunyols i les mones. És per això, que en el post d’aquest mes, us volem explicar el perquè regalem mones de pasqua.

Primer de tot, el nom prové de la munna o mouna, terme àrab que significa “Provisió de la boca”, regal que els musulmans feien als seus senyors. L’existència de “la Mona” entesa com un postra propi del dia de la Pasqua Florida, està documentada almenys des del segle  XV. La forma i composició d’aquest pastís, que la tradició dicta que els padrins han de regalar en aquesta data als seus fillols, ha variat molt amb el temps. Sembla que antigament, quan es feia a casa, tenia forma de tortell i era feta amb pasta de pa. Fins ben entrat el segle XX s’hi posaven ous durs amb la closca pintada, un per cada any de l’infant a qui li era lliurada. En alguns llocs, “La Mona” tenia forma de ninot amb les cames eixarrancades i amb l’ou a la boca o al ventre, fet que alguns han interpretat com la supervivència d’un antic culte a la fecunditat.

 

Actualment “La Mona” és un pa de pessic de crema o xocolata cobert amb crema catalana, amb els anys s’ha anat popularitzant cada vegada més les mones de xocolata.

 

Nosaltres, des del 1949 oferim als professional de la pastisseria un producte de primera qualitat, que permet personalitzar l’establiment i diferenciar-lo de la oferta massificada.

Les cobertures que  utilitzem són pures i  procedeixen íntegrament del cacau. Els colorants utilitzats són alimentaris i els percentatges compleixen els valors establers per llei.

Quines us agraden més? Les més tradicionals o les més modernes?