Als catalans ens encanten el gelats tradicionals!

Després d’una primavera més suau del normal, l’estiu ha arribat amb força i ho ha fet amb la primera gran onada de calor de la temporada.

Per combatre-la, faran falta aparells d’aire condicionat, ventalls, ventiladors, begudes fresques, capbussades a la piscina, visites a la platja ,pistoles d’aigua… però sobre tot, gelats, molts gelats.

I de fet, i just com veurem a continuació, Catalunya és una de les comunitats autònomes on més gelat es consumeix de l’estat espanyol.

I és que no n’hi ha per menys, els gelats tradicionals a l’estil italià, amb receptes d’abans i amb ingredients de temporada com els que fabriquem des d’Alemany, fan que aquestes siguin unes postres molt recomanables per gaudir durant tot l’any, però sobretot per refrescar-nos durant els calorosos mesos d’estiu.

El gelat tradicional d’Alemany elaborat amb ingredients naturals, de màxima qualitat i seguint el mètode de la genuïna recepta italiana, es caracteritza pel seu sabor intens i la delicadesa d’una crema supèrbia, que es fon lentament al paladar.

Sabies que Catalunya és la segona comunitat autònoma de l’Estat Espanyol en consum de gelats?

Durant la darrera dècada s’ha disparat de manera exponencial la quantitat de gelat que consumeix cada espanyol a l’any. L’any 2010 eren 8,4 litres per habitant a l’any, mentre que el passat 2018 la xifra va créixer fins els 12,2 litres.

Tot i que els valencians són els espanyols que més litres de gelat mengen per persona, la Comunitat Valenciana no és l’autonomia amb major consum en volum.

La primera és Andalusia, on durant l’any 2017 hi va haver un consum total de (96 milions de litres de gelats), en aquest refrescant rànquing, Catalunya ha quedat en segona posició amb un consum total de 91 milions de litres.

gelats tradicionals

En termes econòmics, els espanyols gasten a l’any 1.938 milions d’euros en gelats , el que suposa el 3,93% de la despesa total mundial d’aquest producte, és a dir, cada espanyol gasta un tota de 41,78€ de gelats a l’any. El que ens converteix en el tercer país que més gasta en gelat per habitant, només per darrera d’Itàlia i Alemanya.

I tu, ens sabries dir quants litres de gelat consumeixes a l’any?