5 curiositats que potser no coneixes de la xocolata

Ets d’aquells que no pot passar ni un dia sense menjar xocolata? Sí és que sí, aquest article és especial per a tu. Avui t’explicarem 5 curiositats de la xocolata que de ben segur desconeixies.

De la xocolata se’n parla molt, uns diuen que és molt bona per la salut, d’altres que no ho és gens, uns altres diuen que menjar-ne produeix acne…Però que és veritat i que no?

A continuació mirarem de resoldre tots aquests dubtes i parlarem d’algunes dades curioses de la xocolata que et deixaran amb la boca ben oberta

Sabies que la xocolata és molt saludable per la salut?

Sí, has llegit bé, la xocolata és molt beneficiosa per la salut i no ho diem nosaltres sinó que ho diuen metges i científics.

S’ha comprovat que la xocolata negre (amb un 70% de cacau) té interessants beneficis per la salut com ara:

  • És una font d’antioxidants. Aquests són molt important, ja que ajuden a alliberar el cos dels radicals lliures, que són les causants del deterioraments de les cèl·lules.
  • És ideal per prevenir malalties cardiovasculars.
  • Ajudar a reduir els alts nivells de colesterol.
  • Ajuda a baixar la pressió de les persones hipertenses.

A més de tots aquests beneficis, també s’ha demostrat que el consum de la xocolata ens pot ajudar a millorar el nostre estat d’ànim.

És veritat que la xocolata és la culpable de l’acne?

Doncs no, s’ha demostrat que no existeix cap evidència que permeti relacionar el consum de la xocolata amb els problemes de la pell com l’acne.

Els aliments que més poden causar problemes amb l’acne són aquells que contenen sucres simples o carbohidrats refinats.

Ens sabries dir quants quilos de xocolata mengem a l’any?

De mitjana, cada espanyol menja aproximadament 3,5 quilos anuals de xocolata, pot semblar molt, però en veritat és molt poc si ho comparem amb la gran quantitat de xocolata que es mengen a països com Suècia (5,4 kgs per habitant) o Suïssa (Amb quasi 9kgs de xocolata consumida per habitant.)

De quin arbre ve la xocolata?

La xocolata prové d’un arbre que és diu Theobroma cacao, un arbre que sempre ha estat associat a la màgia i el misticisme, molts deien que els fruits d’aquest arbre eren l’aliment dels déus.

L’arbre de la xocolata, viu més de 200 anys, però només durant 25 anys produeix gran útils per a la fabricació de la xocolata.

Acabarem aquest article explicant-te una altre curiositat de la xocolata com és, que la primera rajola de xocolata va ser creada l’any 1842 i va ser creada per la companyia Cadbury, en canvi, la més gran del món va ser la que va crear la marca Thorntons d’exactament 5792 kg de pes.

Aquests són només algunes de les curiositat de la xocolata, en realitat n’hi ha moltes més, en futurs articles n’explicarem d’altres tant o més interessants com les que us hem explicat avui.

La xocolata a part de ser un dels aliments més estimats, també és un dels que més misteris l’envolta.