esca
  • Atenció Client: (+34) 93 761 02 47
  • alemany@alemanysa.es

Receptes fàcils per Nadal  

Receptes fàcils per Nadal  

L’època més dolça i brillant de l’any ja està a punt d’arribar, per això avui us ensenyem 2 receptes de postres nadalencs deliciosos per tal de satisfer als comensals més exigents!

Ja tenim l’arbre engalanat, els mitjons penjats a la llar de foc, els menús preparats, i els regals embolicats, ara només queda pensar quins postres oferirem a tots els nostres convidats per tal de deixar-los amb la boca ben oberta.

Descobreix els postres més deliciosos:

A continuació us explicarem tres receptes de postres de nadal originals i fàcils de fer que semblarà que els hagi fet la mateixa Martha Stewart!

Agafa paper i llapis i apunta!

  • Tronc de Nadal de xocolata

Un dinar de Nadal, no és pot fer sense el típic i deliciós tronc nadalenc. No us espanteu, aquest postres nadalenc és molt més fàcil de fer del que us penseu.

Els ingredients que necessitarem per fer aquest pastís nadalenc són:

  • 3 ous
  • 3 cullerades de sucre
  • 3 cullerades de cacau en pols
  • 4 tasses de farina, 4 tasses de llevat
  • 1 cullerada d’aigua calenta i sal.

Per fer el farciment de nata d’aquest original postres de nadal, necessitarem:

  • Licor de taronja
  • 4 cullerades de sucre
  • 250 mg de nata freda batuda
  • 1 cullerada d’essència de vainilla.

I per decorar-lo necessitarem xocolata negre i fruits vermells, com gerds, ribes o nabius.

Ara que ja tenim els ingredients no més cal que ens posem mans a la feina, primer de tot, posa un ous i el sucre en un pot al bany maria i els deixem coure sense deixar de batre’ls fins que la barreja quedi espessa i cremosa.

Un cop fet això, hem de deixar que aquesta es refredi i tirar la farina junt amb el cacau en pols i el llevat. Un cop tinguem aquesta barreja preparada, només l’haurem de posar en una safata de forn folrada amb paper vegetal i deixar que es cogui al forn a un 180 graus fins que la barreja quedi ben daurada.

Un cop llest, treu el pa de pessic del forn i unta’l amb licor de taronja i a continuació estén la nata que hem muntat junt amb el sucre i l’essència de vainilla i enrotlla’l formant un tronc de nadal. Col·loca’l amb l’extrem cap avall  per tal  que no es vegi.

Ara ja només queda decorar-lo, per fer-ho, desfés xocolata artesana en un pot al bany maria i tira-la per sobre el tronc formant figures decoratives. Per acabar de donar-li el toc nadalenc, podeu utilitzar fruits vermells i col·locar-los pel damunt del tronc.

Receptes fàcils per Nadal

2 – Polvorons d’avellanes, els autèntics reis del Nadal!

En un àpat nadalenc no hi poden faltar aquests tradicionals postres provinents de Sevilla, a més són uns postres de nadal originals i fàcils de fer que de ben segur agradaran a tothom.

Per fer-los només necessitarem: Farina de blat, avellanes torrades, sucre glacé, mantega de porc, canyella molta i llavors de sèsam.

Preparat per elaborar aquests tradicionals postres de nadal?

El primer que hem de fer és torrar la farina, per fer-ho l’hem de posar al forn durant 40 minuts a una temperatura de 150 graus o fins quedi d’un color groguenc.

Acte seguit, hem de triturar les avellanes fins que comencin a treure l’oli i les posem en un bol gros amb farina prèviament torrada, el sucre glacé, la canyella i la mantega de porc.

Hem d’amassar aquesta barreja fins que quedi ben lligada.

Ara ja només queda tallar la massa en forma rodona, posar-hi pel damunt llavors de sèsam i posar-los al forn a una temperatura de 190 graus durant mitja horeta.

Un cop fornejats, els hem de deixar refredar i escampar sucre glacé pel damunt dels polvorons.

Aquest deliciosos postres de Nadal es poden servir de moltes maneres, sols, acompanyats d’una bona bola de gelat tradicional, amb el cafè…etc.

Receptes fàcils per Nadal

Què us semblen aquests postres tradicionals de Nadal?

De ben segur, que creieu que eren molt difícils i complicats de fer, oi?

Doncs ja heu vist que no cal ser un súper xef, per fer uns postres de nadal realment deliciosos!

A part d’aquest dos que us hem proposat avui, també podeu fer panettones, galetes de gingebre, trufes, torrons…de postres nadalencs n’hi ha un munt, el problema serà cremar-los després al gimnàs!