esca
  • Atenció Client: (+34) 93 761 02 47
  • alemany@alemanysa.es

El gelat artesà i el mal de coll

gelat artesà

Quan es pateix mal de coll o angines, generalment s’està patint una inflamació de les amígdales. Una cosa que a priori, sembla anar en contra del consum de gelat artesà.

Moltes vegades s’ha dit que els gelats i postres freds són perjudicials pel mal de coll. Però la veritat és que es tracta de tot el contrari.

Hi ha diferents causes que ens poden produir mal de coll, i principalment s’ha d’acudir a un especialista.

Però és cert que hi ha alguns remeis casolans que poden alleujar els efectes d’aquesta molèstia inflamació.

El gelat artesà com a remei contra les angines

Tant els gelats tradicionals, com els sorbets, o iogurt congelat, alleugen el mal de coll. A més, ajuden a disminuir la inflamació, gràcies al fred.

El millor és prendre un gelat suau (que no tingui trossos), ja que pot fer-se difícil de mastegar i empassar. En aquest cas poden ser una bona opció els gelats d’estil italià.

Per assegurar-nos que no ingerim una enorme quantitat de calories, el millor és prendre gelat artesà, o casolà.

Aquests, que no provenen de grans multinacionals de gelats, amb processos industrialitzats, contenen menys quantitat de greixos, sucres i conservants.

A més dels gelats, és aconsellable menjar aliments freds i tous. Així seran els nostres aliats aliments com l’alvocat, iogurt, pasta simple, púdings…

També et recomanem que evitis les fruites, o sucs, cítrics, ja que poden causar una major inflamació.

¿El gelat artesà és beneficiós per a la salut?

Per creença popular, és entès que el gelat és perjudicial per a la salut. Però, per què?

El primer que ens ve al cap, en pensar en un gelat, és la quantitat de greixos i sucres que té.

Si bé és cert que l’aportació calòrica del gelat és alt, hem de tenir en compte que es pot consumir de manera moderada sense problema.

Ja que aquest representa únicament el 10% del total de calories requerides diàriament.

Tal com dèiem abans, en aquest sentit serà encara millor escollir un gelat artesà.

Ja que, sempre que sapiguem mantenir uns marges de moderació alimentària, pot ser fins i tot un aliment beneficiós.

A més és sabut que és un aliment que millora el nostre humor, així que ja saps …

Dóna’t un caprici aquest estiu i prova nous gelats i nous sabors!