Descobreix els deliciosos postres típics catalans

Ets un gran fan dels postres? Prepara’t per descobrir els postres típics catalans, això si, si ets diabètic, definitivament, aquest article no és per a tu!

La cuina catalana és coneguda i apreciada arreu del món, cuiners com Carme Ruscalleda, Ferran Adrià i els germans Roca, l’han fet mundialment famosa.

Els plats més típics i coneguts de la cuina catalana, són l’escudella, l’escalivada, l’escaixada, les mongetes amb botifarra, les faves ofegades, els canelons, l’empedrat, les mandonguilles amb sípia, el fricandó…

Però, i els postres? Quins són els postres més coneguts de la cuina catalana?

De postres típics catalans n’hi ha un munt, però a continuació, us volem explicar els dolços catalans més reconeguts i apreciats.

  • Crema Catalana:

Sens dubte, un dels postres més reconeguts i apreciats de la gastronomia catalana, és la crema catalana. A més, és també un dels postres més antics, ja que apareix als receptaris medievals catalans.

crema catalana

Aquests postres consisteixen en una crema de llet i ou condimentada amb llimona, sucre i canyella, que adquireix la textura que recorda a unes natilles. La part superior es sol cobrir amb sucre, el qual és cremat per convertir-se en un cruixent de caramel, que sens dubte fa un contrast deliciós amb la sua i delicada crema.

Si no l’has provat mai, no esperis més i anima’t a degustar uns postres que de ben segur t’encantaran.

  • Bunyols de quaresma

Molts postres reconeguts i apreciats de la cuina catalana, van lligats a celebracions a religioses como poden ser el Nadal, Tots Sants, Pasqua…entre moltes altres.

bunyols quaresma

Els bunyols, són les grans estrelles de la setmana santa, i no és per menys, aquests postres són realment deliciosos.

Els bunyols són fets de farina, ous, llevat, una copeta d’anís, matafulaga, sal, peles rallades de llimones, llet, sal i oli.

Són uns postres fàcils de fer i amb els que de ben segur fareu les delícies de tots els vostres convidats.

  • Panellets

Uns altres postres molt reconeguts de la cuina catalana, són els Panellets, al igual que els bunyols, són uns postres molt lligats a una celebració religiosa, i concretament a Tots Sants.

panallets

Els panellets són uns dolços catalans petits, normalment rodons o de forma allargada, fets d’una massa de sucre, rovell d’ou i ametlla i patata o moniato. Aquests postres es decoren amb més elements, com pinyons, ametlla rallada, coco, xocolata...etc. Però sense cap mena de dubte, els més demanats i típics són els de pinyons i ametlles.

Aquest panellets són molt típics de Tots Sants, al igual que els castanyes i els moniatos.

Fer-los és força laboriós, però també són uns postres fàcils de fer.

  • Mona de pasqua

Per acabar, parlarem d’un altre postres estrella de la cuina catalana que no podia faltar en un article com aquest. Al igual que els panellets i els bunyols, la “Mona de Pasqua” és un postres típic de la Setmana Santa.

mona pasqua

Originàriament, la Mona de Pasqua era un pastís o tortell amb ous durs incrustats a la superfície i decorat amb plomes de colors, que els padrins regalaven als seus fillols durant el diumenge de Pasqua. La tradició marcava que aquests pastissos havien de tenir tants ous  com anys tenia el nen o nena a qui anava destinat. Amb el temps, aquests ous es van anar substituint per ous de xocolata. Avui dia, la mona s’ha convertit en una figura de xocolata que pot ser de moltes maneres i formes.

El més comú es que aquestes figures de xocolata siguin personatges famosos de dibuixos animats, jugadors de futbol, animals… Això sí, aquestes mones encara van totes decorades, com les originaries, amb plomes de colors.

Bé ara ja sabeu, els 4 postres típics catalans més famosos i estimats de la gastronomia catalana. Si no els heu provat mai, us els recomanem sense cap mena de dubtes. A més, tots són postres relativament fàcils de fer i que podreu fer tots a les cuines de casa vostra.

Us animeu a fer-los?