esca
  • Atenció Client: (+34) 93 761 02 47
  • alemany@alemanysa.es

Fes la teva coca de Sant Joan amb xocolata artesana!

coca de sant joan amb xocolata

Et ve de gust fer la teva pròpia coca de Sant Joan amb xocolata? Avui et presentem una bona recepta per Sant Joan en uns senzills passos.

Com ja sabeu, a Alemany som partidaris de la utilització de xocolates artesanes, ja que són més saludables.

Amb el que encara que nosaltres parlarem de la xocolata artesana, cadascú pot fer la recepta amb el tipus de xocolata o ingredients que més li agradin.

Ingredients per a la teva coca de Sant Joan

Aquí tens una llista del que necessitaràs:

  • 1 rajola de xocolata artesà
  • 100 g de mantega
  • 100 g de fruita confitada
  • 30 g de pinyons
  • 2 ous
  • 120 g de sucre
  • 425 g de farina de força
  • 1 culleradeta de sal
  • 25 g de llevat fresc
  • 50 ml de llet
  • 2 culleradetes de rom
  • 2 cullerades d’extracte de vainilla
  • 2 cullerades d’aigua de flor de taronger (opcional)

Mans a l’obra!

Primer picarem la xocolata, per deixar-la ja preparada.

D’altra banda, en un gran bol farem la barreja de farina, sal i sucre. De sucre tan sols posarem 100 g, i els 20 restants els reservarem per més tard.

Un cop haguem aconseguit una barreja homogènia amb aquests tres ingredients, fem un forat al centre.

En aquest buit col·locarem el llevat, dissolt en la llet, un ou, la mantega a trossets i els aromatitzants.

Ara passem a pastar tots els ingredients, fins aconseguir una massa fina i elàstica.

Hem d’observar si cal afegir una major quantitat d’algun ingredient (una mica més de farina si està molt líquid, o més llet si és massa espès).

Per fer-ho de forma fàcil podem aplicar-nos una mica d’oli a les mans.

Llavors escamparem els trossos de xocolata, i seguirem amassant fins que s’integri en la barreja.

Ara que ja tenim la massa feta, formem una bola amb ella i la posem en un recipient, untat amb oli, i tapat amb paper film.

Deixarem la massa al bol fins que el seu propi volum es dobli.

Un cop comprovat això, col·loquem de nou la massa al marbre (engreixat també), i l’estirem amb el corró.

Quan haguem aconseguit que tingui la forma que volem donar-li, la passarem a la safata del forn (sense introduir-la dins el forn encara).

Serà millor que folris la safata amb paper de forn prèviament, perquè no se’t quedi enganxada la coca al fornejar-la.

El que farem serà tapar la massa amb un drap i tornar a deixar que dobli el seu volum.

Mentrestant, pre escalfem el forn a 180º.

Un cop la coca hagi arribat al volum esperat, la pintem amb un ou batut.

Repartim els pinyons i la fruita confitada, i empolvorem el sucre (els 20 g que ens queden).

Finalment fornejarem la nostra coca de Sant Joan amb xocolata durant uns 20 o 25 minuts.

Un cop la retirem, caldrà deixar-la refredar a sobre d’una reixeta.

Acompanyar la coca de Sant Joan amb xocolata

Si vols acompanyar la coca de Sant Joan amb algun altre postre, nosaltres et recomanem un bon gelat artesà.

En èpoques de calor el gelat és un gran refrescant, i la seva textura suau no es fa gens pesada després d’haver menjat.

Si hi ha petits a casa, una cosa que també pot ser divertida de preparar amb ells, són figures de xocolata.

I finalment, per als més llaminers, una gran idea és el brownie de xocolata amb gelat artesà.

Esperem que passis un genial revetlla, i que preparis la millor coca de Sant Joan amb xocolata mai provada!